6.05.2025r. w naszej zapachniało smakowitymi potrawami, przygotowanymi przez uczniów z klas I – VIII. Z inicjatywy Spółdzielni Uczniowskiej „Kornelek” oraz nauczycieli, odbyła się II edycja szkolnego konkursu Junior Chef. Trzyosobowe drużyny uczniów z klas I -VIII rywalizowało w kulinarnych zmaganiach, a wśród przygotowanych dań znalazły się zarówno smaczne, zdrowe oraz kreatywne dania z jajkiem, jak również owocowe desery: eleganckie galaretki z nasionami chia, wielosmakowe musy czy efektowne tartaletki.
Te prawdziwe dzieła sztuki zrobiły ogromne wrażenie na jury w składzie: dyrektor szkoły, przewodnicząca RR, pedagog szkolny. Spotkaniu towarzyszyła pozytywna energia oraz radość z podjętego wyzwania, a uczniowie podeszli do działania z ogromnym zaangażowaniem i doskonale się z niego wywiązali.
Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy za udział w konkursie, a zwycięzcy nagrody rzeczowe
Nagrody ufundowali: Firma Unilever Polska, Wydawnictwo WSIP, Spółdzielnia Uczniowska.